فهرست مطالب

Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences - Volume:4 Issue: 3, 2005

Journal of Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences
Volume:4 Issue: 3, 2005

  • 70 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/11/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهراب بهروزی صفحه 1
    مقدمه
    از شایع ترین بیماری های دهان و دندان، ژنژیویت است، که نواحی گوناگون از لثه را با درجه و شدت متفاوت درگیر می سازد. سن آغاز این بیماری در حدود پنج سالگی است، که با افزایش سن، شیوع آن بیشتر می شود. در بررسی های همه گیرشناختی (اپیدمیولوژیک) انجام گرفته درباره ی الگو و توزیع این بیماری در نواحی گوناگون لثه، اختلاف دیدگاه هایی هست. این پژوهش، برای بررسی شیوع ژنژیویت و دستیابی به الگویی شناخته شده از توزیع و شدت آن در لثه و نیز، مقایسه ی نواحی درگیر، از نظر شیوع و شدت بیماری، انجام پذیرفت.
    مواد و
    روش
    شمار 659 نفر از دانش آموزان مقاطع گوناگون تحصیلی شهر بوشهر، با نمونه گیری تصادفی انتخاب، معاینه و بررسی شدند. برای تعیین شیوع و شدت بیماری، از شاخص پریودنتال راسل (PI) بهره جویی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که، 5/43 درصد دانش آموزان، به بیماری لثه دچار هستند، که شیوع آن در پسران از دختران و در فک پایین از فک بالا بیشتر بود. شدت و شیوع بیماری لثه در ناحیه ی مولر، از ناحیه ی جلویی (قدامی) بیشتر بود و دندان های مولر نخست، بیشترین دندان هایی بودند، که به ژنژیویت دچار شده بودند. شیوع بیماری در سمت راست و چپ فک ها، تقریبا برابر، اما شدت آن با اندکی تفاوت، در سمت راست بیشتر بود. بیشترین شیوع و شدت بیماری در گروه سنی 15 ساله مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    شیوع بیماری لثه در دانش آموزان شهر بوشهر بیانگر ضعف بهداشت دهان و دندان می باشد و نیاز به توجه بیشتر در زمینه آموزش به خصوص در مدارس شهر بوشهر را دارد.
    کلیدواژگان: بیماری لثه، ژنژیویت، توزیع، لثه
  • کیانوش ترابی، فرناز فتاحی صفحه 10
    مقدمه
    مهم ترین عامل در موفقیت بلند مدت یک روکش، کیفیت لبه (مارجین) از لحاظ همخوانی و جایگاه درست آن است. از این رو، تصمیم بر آن شد تا برای بررسی کیفیت پروتزهای ثابت ساخته شده در یکی از کلینیک های دندانپزشکی شیراز، کیفیت لبه آنها ارزیابی گردد.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه توصیفی از پرتونگاری کمک گرفته شد. به این ترتیب که، از 102 روکش ساخته شده، پس از سیمان کردن و به هنگام ترخیص بیمار، پرتونگاری موازی فراهم گردید. برای احتساب بزرگنمایی تصویر، یک گوی فلزی با قطر چهار میلی متر در راستای لبه روکش قرار داده شد. با استفاده از پروژکتور، بزرگنمایی تصویر افزایش داده شد تا دقت اندازه گیری ها افزایش یابد و فاصله ی لبه ی روکش تا خط پایانی تراش در بعد افقی و عمودی و نیز فاصله ی عمودی آن تا لبه ی استخوان اندازه گیری شد.
    یافته ها
    با بررسی آماری یافته ها، دیده شد که، در 5/76 درصد موارد، روکش در بعد عمودی دارای فاصله (gap) بیشتر از اندازه ی پذیرفتنی (50 میکرون) بود. در 8/60 درصد موارد، فاصله در بعد افقی دیده می شد. در 11 درصد موارد، در بعد افقی، Ledge وجود داشت و با آمیختن فاصله در بعد افقی و عمودی، دیده شد که، به طور کلی، 2/92 درصد از روکش ها دارای فاصله بیشتر از اندازه ی پذیرفتنی بودند. همچنین، دیده شد که، در 77 درصد موارد، در مزیال و در 5/64 درصد موارد، در دیستال، لبه ی روکش به عرض بیولوژیک دندان تجاوز کرده بود.
    نتیجه گیری
    با این بررسی، آشکار گردید که، در مرحله ی بررسی ساختار فلزی (Framework)، فراهم کردن پرتونگاری تا چه اندازه می تواند ارزشمند باشد و نکاتی که، به شیوه ی بالینی قابل تشخیص نیستند، را به راحتی نشان دهد.
    کلیدواژگان: بررسی پرتونگاری، فاصله ی عمودی، فاصله ی افقی، عرض بیولوژیک
  • اکبر خیاط، صفورا صاحبی، فریبرز معظمی صفحه 19
    مقدمه
    باکتری ها و محصولات ویرانگر آنها علت اصلی بیماری های پالپ و پری اپیکال هستند. پاکسازی کامل و گندزدایی کانال ها برای دستیابی به درمان موفق در بلند مدت ضروری است. هدف این بررسی، مقایسه ی اثر ضد میکروبی هیپوکلریت سدیم، عصاره آویشن و اکسید کلسیم هیدارته (آب آهک) و نرمال سایلین بر روی میکروارگانیسم های انتخابی از کانال های عفونی است.
    مواد و
    روش
    باکتری ها، از 25 کانال عفونی بیمارانی گردآوری شدند، که هیچ گونه آنتی بیوتیکی دریافت نکرده بودند. پس از کشت و تکثیر باکتری ها به وسیله ی آزمایش های باکتریولوژیک، دو گروه استرپتوکوک ویریدانس و Black Pigmented Bacteroids (BPB) شناسایی شدند. محلول های مورد آزمایش، با عمل رقیق سازی پیاپی ((Serial dilution تا هشت برابر رقیق شدند و حجمی مشخص از باکتری های مورد نظر، به هر محلول رقیق شده افزوده گردید. پس از زمان های 1، 5 و 15 دقیقه، محلول های هر لوله در پلیت های Sheep blood agar سه درصد کشت داده شد و پس از گذشت زمان انکوباسیون، یافته ها ثبت شدند.
    یافته ها
    یافته های این بررسی اثر ضد میکروبی مشخص محلول های پیشنهادی (اکسید کلسیم هیدراته و عصاره آویشن و هیپوکلریت سدیم) را بر روی باکتری های انتخابی، حتی در غلظت های پایین، نشان داد و در برابر، نرمال سایلین، هیچ اثر ضد میکروبی از خود نشان نداد.
    نتیجه گیری
    یافته های این بررسی، نمایانگر اثرات ضد میکروبی قوی دو ماده ی پیشنهادی عصاره آویشن و آب آهک است و اگر دیگر خواص آنها مانند سم زدایی، قابلیت تحمل بافتی و جز آن نیز، در بررسی های بعدی مطلوب باشد، می توان از این مواد، برای شست و شوی کانال در درمان های اندودنتیکس بهره جست.
    کلیدواژگان: عصاره آویشن، اکسید کلسیم هیدراته، محلول شست و شو دهنده ی کانال
  • باربد ضمیری، شعله شهیدی، سودابه شعله صفحه 29
    مقدمه
    احتمال آسیب به عصب آلوئولار پایینی به دنبال جراحی دندان های عقل مندیبل، به ویژه در موارد نزدیکی ریشه های این دندان ها به کانال مندیبل، وجود دارد. بنابراین، ارزیابی پرتونگاری این نواحی، پیش از عمل و بررسی موقعیت کانال مندیبل، نسبت به ریشه های مولر سوم ضروری است. شیوه ی استانداردی، که امروزه بیشتر از دیگر شیوه ها برای ارزیابی ارتباط کالبد شناختی میان ریشه های مولر سوم و کانال مندیبل مورد استفاده قرار می گیرد، پانورامیک است. از بررسی محل و ویژگی های ریخت شناختی کانال مندیبل در پرتونگاری پانورامیک، در ارتباط با ریشه ی مولرهای سوم، می توان ارزیابی و پیش بینی پذیرفتنی برای احتمال آسیب به عصب آلوئولار پایینی انجام داد.
    مواد و
    روش
    شمار 664 پرتونگاری مربوط به زنان و مردان 20 تا 70 ساله ای، که به دلایل گوناگون برای این پرتونگاری مراجعه کردند و دارای دندان عقل نهفته با آپکس بسته شده در فک پایین بودند، بررسی شد. با دوربین دیجیتال، از همه ی پرتونگاری ها در شرایط همسان، عکسبرداری شد و بروز نزدیکی ریشه های مولر سوم تا کانال مندیبل (در فاصله های دو تا سه میلی متری) بررسی گردید. وجود روی هم قرار گیری (سوپر ایمپوزیشن) ریشه ها بر روی کانال، خمیدگی ریشه ها (Deflection)، تغییر مسیر کانال مندیبل (Diversion)، قطع شدن دیواره ی کانال در ناحیه ی ریشه ها (Interruption) و باریکی کانال (Narrowing)، در هر دو سمت و در هر دو جنس و در گروه های سنی جداگانه بررسی شد.
    یافته ها
    از 1128 دندان مورد بررسی، 3/79 درصد، دارای دو ریشه و 7/20 درصد، دارای یک ریشه بودند. در دندان هایی که، ریشه ی آنها با کانال فاصله داشتند، نزدیکی این دو در زنان بیشتر از مردان مشاهده گردید، اما با سن بیماران، ارتباطی را نشان نداد. میانگین فاصله های به دست آمده در دو جنس و در سنین گوناگون نیز، تفاوتی آشکار نشان نداد. در 558 مورد، هر دو ریشه یا یکی از ریشه ها بر روی کانال مندیبل قرار گرفته بود، که اندازه ی روی هم قرار گیری، با سن و جنس ارتباطی نداشت. بروز خمیدگی ریشه و قطع شدن دیواره ی کانال در ناحیه ی ریشه ها در سمت چپ و بروز تغییر مسیر کانال مندیبل در سمت راست، بیشتر از سمت مخالف بوده است. بروز باریکی کانال، در هر دو سمت و در هر دو جنس، تقریبا یکسان بوده است.
    نتیجه گیری
    بر پایه ی این بررسی، در شماری چشمگیر از موارد، نهفتگی دندان های عقل مندیبل در هر دو جنس و نیز، در هر دو سمت در نمای پانورامیک، علایم پرتونگاری هشدار دهنده، گویای احتمال نزدیکی کانال مندیبل و ریشه ی دندان عقل وجود دارد که خطر آسیب به عصب آلوئولار پایینی را بالا می برد.
    کلیدواژگان: دندان های نهفته ی مولر سوم، نزدیکی ریشه ها، کانال مندیبل، پرتونگاری پانورامیک
  • حمیدرضا فتاحی، روح الله رزم دیده، حمیدرضا پورصادقی صفحه 39
    مقدمه
    برای برقراری اکلوژن مناسب با اورجت و اوربایت درست، باید تناسبی ویژه در میان اندازه ی دندان های بالا و پایین وجود داشته باشد (آنالیز بولتون). این آنالیز، به هنگام تشخیص، طرح ریزی درمان و تعیین پیش آگهی درمان ارتودنسی باید در نظر باشد. در این پژوهش، نسبت های بولتون در انواع مال اکلوژن بررسی شده است.
    مواد و
    روش
    بررسی بر روی کست های پیش از درمان 200 بیماری انجام گرفته، که با شرایط ویژه و به روش نمونه گیری انتخابی در دسترس برگزیده گردیدند. نمونه ها، بر مبنای تقسیم بندی اکلوژنی انگل و اندازه ی زاویه ی ANB، به چهار گروه مال اکلوژنی کلاس یک، کلاس دو گروه یک (Cl II Div1)، کلاس دو گروه دو (Cl II Div2) و کلاس سه قرار گرفتند. هر گروه، دربرگیرنده ی 25 نفر مرد و 25 نفر زن بود. با توجه به کالبد شناسی و محور طولی دندان، بزرگ ترین بعد مزیودیستالی دندان های مورد نظر انتخاب و با کولیس دیجیتالی با دقت 01/0 میلی متر اندازه گیری شد. سپس، نسبت های بولتون محاسبه گردید. یافته ها با آزمون آماری t.test، ANOVA و Duncan ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میانگین نسبت جلویی برای همه ی گروه های مال اکلوژنی (01/79) با یافته های بولتون اختلاف معنی دار داشت، در حالی که، میانگین نسبت کلی (68/91) با نسبت کلی بولتون اختلاف آماری معنی دار نداشت. نسبت جلویی در مردان، بیشتر از زنان و در گروه کلاس سه، بیشتر از گروه های کلاس دو بود، اما میان گروه های کلاس یک و کلاس سه تفاوت معنی دار وجود نداشت. میانگین نسبت پشتی و کلی مال اکلوژن کلاس سه، بیشتر از دیگر گروه ها بود. در حالی که، نسبت جلویی، پشتی و کلی در هر دو گروه کلاس دو، یکسان بود، نسبت کلی در کلاس یک تنها با کلاس دو گروه یک اختلاف آشکار آماری داشته است و با کلاس دو گروه دو، اختلاف آشکار آماری نداشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اختلاف عددی نسبت های به دست آمده در مال اکلوژن های گوناگون با نسبت های بولتون، احتمال می رود، به هم خوردگی نسبت عددی پهنای دندان ها در فک ها بتواند به عنوان یک علت ایجادی در مال اکلوژن، به ویژه کلاس سه به شمار آید و تشخیص این امر، می تواند در دستیابی به بازدهی درمانی مطلوب تر و باثبات تر، کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: آنالیز بولتون، نسبت های جلویی، پشتی و کلی، مال اکلوژن
  • بررسی بیرون دهانی اثرات مایعات اسیدی وابسته به غذا، بر روی ویژگی های سطحی (سختی و زبری) دو گونه کامپوزیت و یک نوع کامپوزیت تغییر یافته ی پلی اسید (کامپومر)
    مهران معتمدی، زهره لردان صفحه 47
    مقدمه
    با توجه به این که، محیط دهان، یکی از محیط های شیمیایی است، که می تواند باعث سایش رزین های کامپوزیت شود، در نتیجه، در این پژوهش از دو محیط اسیدی ضعیف (اسید لاکتیک و اسید سیتریک) و یک محیط شاهد (آب مقطر) استفاده شد تا اثرات این محیط ها، بر روی سختی و زبری سطح کامپوزیت های هلیومولار، Z250 و کامپومر کامپو گلاس بررسی گردد.
    مواد و
    روش
    دیسک هایی از هر سه گونه ماده فراهم و سطح آنها پالیش شدند. دیسک ها برای آزمون سختی و زبری جدا شدند و در محیط آب مقطر، اسید لاکتیک n02/0 و اسید سیتریک 1n02/0 قرار گرفتند. همه ی محیط ها در دمای 37 درجه ی سانتی گراد گذاشته شدند. پس از یک هفته، دیسک ها به وسیله ی دستگاه سختی سنج و زبری سنج بررسی شدند.
    یافته ها
    از لحاظ زبری سطح مواد، تفاوتی چشمگیر در میان مواد در محیط های گوناگون دیده نشد، اما از لحاظ سختی سطح مواد در محیط اسید لاکتیک، سختی کامپوزیت Z250 از کامپوگلاس بیشتر بود، اما سختی سطح مواد در محیط آب مقطر و اسید سیتریک، تقریبا یکسان بود.
    نتیجه گیری
    تاثیر مواد غذایی مختلف بر زبری سطح مواد ترمیمی همرنگ تقریبا یکسان می باشد ولی این اثر بر سختی مواد همرنگ می تواند متفاوت باشد که بستگی به نوع ماده غذایی و جنس ماده ی همرنگ دارد.
    کلیدواژگان: مایعات اسیدی وابسته به غذا، ویژگی های سطحی، کامپوزیت و کامپومر
  • شهلا مومنی، پریسا صالحی، محمدحسن کلانتری صفحه 53
    دندان‎های نیش در ساختار دندانی، نقشی بسیار مهم دارند. این دندان‎ها، با حمایت از ماهیچه های لب و صورت، سبب بهبود و زیبایی می‎شوند. همچنین، این دندان‎ها، با اعمال نقش محافظت کنندگی، فشارهای ویرانگر را از روی دندان‎های پشتی به هنگام انجام حرکات دندانی، بر می‎دارند. رویش نابجا و نهفتگی، از دشواری هایی است که در بیشتر موارد، برای این دندان‎ها پیش می‎آید. شیوع نهفتگی، از 8/0 تا 8/2 درصد در فک بالا برآورد شده است.
    جای شایع نهفتگی این دندان، فک بالاست و در 85 درصد موارد، در سمت کام رخ می دهد. گر چه علت اصلی نهفتگی شناخته شده نیست، اما به نظر می‎رسد، عوامل گوناگون، مانند ارث، دیر افتادن دندان‎های نیش شیری، وضعیت غیر طبیعی جوانه ی دندان، ضربه و کاهش بلندی قوس فکی، بی اثر نباشد.
    تشخیص دندان‎های نیش نهفته، بر پایه ی مشاهده، لمس و پرتونگاری، انجام می‎گیرد. روش درمان دندان‎های نیش اکتوپیک، بیشتر پیچیده و شامل درمان‎های ارتودنسی، جراحی، ترمیمی و پریودنتال است. در این گفتار، ضمن بررسی اهمیت وجود دندان‎های نیش، شیوع نهفتگی و بررسی علل آن، مروری کلی بر تشخیص و درمان با روش ارتودنسی برای نگهداری این دندان‎ها، انجام گرفته است.
    کلیدواژگان: دندان نیش فک بالا، تشخیص نهفتگی، درمان
  • مهرو وجدانی، علی ایزدی صفحه 62
    مقدمه
    با آن که در برخی موارد، ایمپلنت، روشی بسیار مطمئن برای جایگزینی دندان هاست، اما هنوز، پروتزهای پارسیل معمولی (چه متحرک و چه ثابت) متداول ترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته ی همگان است. بنابراین بررسی کنونی انجام شد، تا اندازه ی به کار گیری اصول ساخت پروتزهای متحرک به وسیله ی دندانپزشکان و نیز، اندازه ی نظارت آنان بر ساخت این گونه پروتزها، بررسی گردد.
    مواد و
    روش
    روش بررسی، توصیفی- مقطعی و شیوه ی آن، افزون بر پرسش و پاسخ، مشاهده ی مستقیم و استفاده از برگه ی اطلاعاتی و سورویور بود. با مراجعه به ده آزمایشگاه، هفت رکن اساسی در ساخت پروتزهای پارسیل متحرک بررسی شد. درباره ی قالب گیری، از مسوول آزمایشگاه پرسیده می شد و برای دیگر موارد، با مشاهده ی مستقیم و نیز، با سورویور، پاسخ مناسب در پرسشنامه ثبت می شد. به این ترتیب، 55 کست و قالب و فریم ورک بررسی شدند.
    یافته ها
    در 83 درصد موارد، قالبگیری] تنها یک بار انجام شده بود و در صد درصد موارد بوردر مولدینگ انجام نشده بود. تنها در 30 بیمار (5/54 درصد)، خود دندانپزشک جایگاه رست را فراهم کرده بود، که از این میان، شش مورد آنها، از شکلی دلخواه برخوردار بودند. در 7/83 درصد، کلاسپ های گیر دهنده به نقش خود عمل نمی کردند و تنها در دو مورد، آماده سازی دندان برای پذیرفتن بازوهای گیر و متقابل انجام شده بود. در 7/83 درصد، جزیی که عمل متقابل انجام دهد، وجود داشت. گیر دهنده های اصلی در صد درصد موارد محکم بود، و در 9/42 درصد از موارد، فاصله ی کافی از لبه ی لثه در نظر گرفته شده بود. از 42 پارسیل نیازمند به نگهدارنده ی غیر مستقیم (IR)، در 16 مورد نگهدارنده ی غیر مستقیم در جای درست قرار داده شده بود. از 35 مورد دیستال اکستنشن، تنها برای ده بیمار اقدام ها و الزام های طراحی پروتزهای انتهای آزاد در نظر گرفته شده بود. در 5/71 درصد، سطوح راهنما وجود داشت، اما تنها در پنج مورد (نه درصد)، طراحی سطح راهنما درست بود و آماده سازی دندان برای کارکرد درست آن، انجام شده بود و سرانجام، در 11 مورد، دستور کار کتبی به وسیله ی دندانپزشک به آزمایشگاه فرستاده شده بود.
    نتیجه گیری
    با وجود تدریس اصول ساخت پروتزهای پارسیل و نیز اساس طراحی ها، به نظر می رسد انگیزه ی کافی برای اجرای این دستورها وجود ندارد. بنابراین، افزون بر تاکید دوباره بر این اصول در گردهم آیی ها، باید به پی آمدهای رعایت نکردن این نکات اساسی، توجه شود.
    کلیدواژگان: پروتز پارسیل متحرک، آزمایشگاه های دندانی، طراحی
|
  • S. Behroozi, Dmd Page 1
    Background
    Gingivitis is the most common oral disease that involves various areas of the mouth with different degree and intensity. The beginning of gingivitis is seen in age 5, and its prevalence is increased with age. There are different opinions about the involved areas that are most commonly or most severely affected in epidemiological researches. This study was designed to determine the pattern and distribution of gingivitis and to compare the prevalence and severity of gingivitis in involved areas.
    Materials And Methods
    In this investigation, 659 randomly selected cases of school children were evaluated with periodontal Russel Index. The results of this study were compared to those of others.
    Results
    The findings showed that %43.5 of the students had gingivitis and its prevalence was more in boys than girls and more in the lower Jaw than the upper one. The prevalence and severity of the disease was more in the molar area than the incisor area and the most affected teeth were the first molars. The prevalence of gingivitis was almost similar in the right and left sides but its intensity was a little more in the right side. The most affected age was 15 years old.
    Conclusion
    High incidence of gingivitis indicates that oral hygiene measures are poor among Booshehri school children and need much more attention and consideration.
  • K. Torabi, Dmd, F. Fatahi Page 10
    Background
    The most important factor in fabrication of a perfect crown is having a perfect margin, which matches completely with finish line preparation and has a good situation in relation to the alveolar bone crest. To control the quality of the fixed prostheses made in a dental clinic in Shiraz, there was an attempt to assess the quality of their margins.
    Materials And Method
    Radiography was used to check this quality. Parallel periapical radiography was made from the 102 crowns and bridges after cementation and before discharging the patients. To measure the magnification, a metal ball with 4mm diameter was attached on the crowns at the line of their proximal margins before taking images. To obtain more exact and detailed information, a projector was used to increase the magnification of the images. The distance between the crown's margin and finish line in horizontal and vertical aspects and also the distance to the alveolar bone crest were measured.
    Results
    The statistical analysis of the data revealed that in 76.5 percent of the cases the crowns had more gap in the vertical aspect than the acceptable range (50 micro meters). In 60.8 percent of the cases there was a gap in the horizontal aspect. In 11 percent of the cases, a ledge was seen in the horizontal aspect and by combining the gaps in both horizontal and vertical aspects, it was seen that, as a whole, 92.2 percent of the crowns had more gaps than the acceptable range. Also it was seen that in 77 percent of the cases in the mesial and 64.5 percent in the distal part, the crown's margin had invaded to the biologic width.
    Conclusion
    It is concluded that it would be worthwhile to make radiographic image to check the framework, thereby important errors, which are difficult or impossible to discover by clinical examination will be shown.
  • A. Khayat, S. Sahebi, F. Moazami Page 19
    Introduction
    Bacteria and their by-products are the main cause of pulpal and periapical diseases. Complete debridment and disinfection of the root canal is essential in order to sustain the long term successful results following root canal therapy. This study aims at comparing the antibacterial effect of NaoCl, Thyme oil, Hydrated Calcium Oxide and Normal Saline on selected bacteria isolated from infected root canals.
    Materials And Methods
    Bacteria were collected from 25 infected root canals of patients who had not received antibiotics. The bacteria were collected in the tubes and transfered for bacteriologic examination. Streptococcous viridance and black Pigmented Bacteroid groups were detected by specific bacteriological examination. The experimental solutions were serially diluted 8-folds in saline. A certain volume of bacteria was added to each diluted solution. After1, 5 and 15 minutes, the solution of each tube was poled onto 3% sheep blood agar plates and incubated at 37oc for 48 hours. The grown colonies were counted and the results were recorded.
    Results
    The results of this study showed a significant antibacterial effect of thyme oil, hydrated calcium hydroxide and sodium hypocholorite on selected bacteria even in low concentration. Normal saline did not show any antibacterial effect.
    Conclusion
    These findings recommended further studies on other aspects such as tissue toxicity, tissue solving and biocompatibility properties of these solutions to be applied for clinical use.
  • B. Zamiri, S. Shahidi, S. Shoeleh Page 29
    Background
    It is likely that the inferior alveolar nerve injury occurs following the removal of the lower third molars due to the anatomic proximity. So preoperative radiographic assessments are necessary to determine the position of the mandibular canal. Radiography is the most standard technique for assessing the anatomic relationship between the third molars and the mandibular canal. Panoramic view can help to determine the relationship and position of the mandibular canal to the mandibular third molar.
    Materials And Methods
    664 panoramic radiographs of the individuals aged 20-70 years who showed 1128 impacted third molars were assessed. Photos of these panoramic images were obtained with a digital camera in similar conditions. The incidence of proximity of the root tips of the third molars and mandibular canal (in range of 2 and 3 mm) was detected. Four radiological signs (deflected roots, diversion of the canal, interruption of the cortical white line of the canal and the narrowing at the canal) were recorded in both sides and in different ages
    Results
    From 1128 impacted mandibular third molars, %79.3 had 2 roots and %20.7 had one root. In the teeth the roots of which had a distance with the mandibular canal, the proximity was observed in females more than in males. There was no significant relationship between proximity and age. In 558 teeth, one or both roots were superimposed over the mandibular canal. In those cases, there was no statistically significant relation between superimposition and age and sex. Deflection of the root and interruption of the white line of the canal were observed in the right side more than the left side. Diversion of the canal was seen more in the LT side. Narrowing of the canal showed no difference among the patients.
    Conclusion
    In the present research, in significant cases of impacted third molars (in both gender and in both sides) there are radiographical signs for proximity of the mandibular canal and the root of impacted third molars, which increases the risk of inferior alveolar nerve injury
  • Hr Fattahi, R. Razmdideh, Hr, Poursadeghi Page 39
    Introduction
    For proper occlusal interdigitation or coordination of arches in the finishing stage of orthodontic treatment with proper overjet and overbite would have been a proper mesiodistal tooth size ratio (Bolton analysis) between maxillary and madibular teeth. The Bolton analysis should be taken into consideration when diagnosing, treatment planning and predicting prognosis in clinical orthodontics. In this study tooth size ratio was evaluated among different malocclusion groups.
    Materials And Method
    This study was carried out on 200 pretreatment orthodontic casts, which were chosen through selective available sampling procedure according to selective criterias. They were classified by the Angle classification, coincided with skeletal categories. Skeletal types were assessed by ANB angle from cephalometric analysis. All the subjects were divided into 4 groups: each group consisted of 25 males and 25 females. These groups were Cl I malocclusion, Cl II Div 1, Cl II Div 2 and Cl III. The greatest mesiodistal diameters of all the teeth on each cast were obtained except the second and third molars. The measurement was done by digital caliper with 0.01 mm accuracy. Then tooth size ratios were analyzed as Bolton described.
    Results
    The main anterior ratio for male patients was larger than that of female patients in all groups (p<0.05), while there was no significant sexual dimorphism for overall and posterior ratios between the groups. The mean of the anterior ratio of Cl III patients was shown to be more than Cl II Div 1 amd Cl II Div 2. No statistical difference was found between Cl III and Cl I patients. Posterior and overall ratios of Cl III patients were larger than other groups. The mean overall ratio of Cl I patients was larger than Cl II Div 1, but it had no significant difference with Cl II Div 2 group.
    Conclusion
    This study suggests that the tooth size discrepancy between the maxillary and mandibular teeth may be one of the important factors in the cause of malocclusions, especially in Cl III malocclusion.
  • An Invitro Evaluation of the Impact of Acid Food- Simulating Liquids on Surface Characteristics (Roughness- Hardness) of Two Composites and One Polyacid- Modified Composite (Compomer)
    M.Motamedi, Z. Lordan Page 47
    Background
    The clinical use of composite and polyacid modified composite restorative materials has greatly increased over the last few years. The chemical environment is one aspect of the oral environment which could have influenced the degradation of composite resins. The aim of this study is to evaluate the effect of acid food-simulating liquids on surface characteristics (Roughness and Hardness) of two composites and one polyacid modified composite.
    Materials And Methods
    Twenty disks of each material (Composites Z250 and Heliomolar) and Compomer (Compoglass) were prepared (a total of 60 experimental specimens). Half of them were used for microhardness testing and the remaining half for studying surface roughness by using Roughness tester. Each group of 30 disks was divided into two subgroups of 9 and one subgroup of 12 disks, the samples were then conditioned for one week as follows: sub groups 1 (control), 12 disk: distilled water at 37oc, sub groups 2, 9 disks: citric acid 0.02n at 37oc, sub groups 3, 9 disks: lactic acid 0.02n at 37oc. The data were analyzed using two- way ANOVA, Tukey- HSD and Tamhan test.
    Results
    No Significant changes in the surface hardness were noted with conditioning at Z250, Heliomolar and Compoglass in distilled- water and citric acid, but in lactic acid, the surface hardness of Z250 was more than that of Compoglass while the surface hardness of Heliomolar was similar to Compoglass.
    Conclusion
    Roughness Average (RA) and surface-hardness of all the evaluated restoratives was not significantly affected by acid food- simulating liquids.
  • S. Momeni Danaie, P. Salehi, Mh. Kalantary Page 53
    Canines are the unique members of dental arches. They play a very important role in human and animal’s dentition. They support lip and facial muscles and in this way promote facial esthetics. In addition, the canines act as important guideposts in occlusion. Their deep overbite serves as a protective mechanism relieving the posterior teeth from excessive and potentially damaging horizontal forces during lateral excursion of the mandible. The ectopic eruption and impaction of the canine is a frequently encountered problem. The prevalence is estimated to be between 0.8 to 2.8% in the maxilla. In the maxilla, it is shown to be palatal to dental arch in about 85% of the cases. The etiology of the ectopic eruption and impaction is not well understood although, according to some speculations, it can have a multi- factorial feature as: arch length discrepancy, genetic and familial trend, delayed exfoliation of the primary canine, abnormal tooth bud’s position, trauma, etc. The diagnosis of unerupted canines involves: inspection, palpation and radiographic assessment. The ectopic canine would often require complex multidisciplinary treatment involving surgical, restorative, periodontal as well as orthodontic components. In this article, an overview of the incidence and sequelae as well as the surgical periodontal and orthodontic considerations in the management of impacted canines are presented.
  • M. Vojdani, A. Eizadi Page 62
    Background
    As conventional prosthesises are still the most common prosthetic treatment for public, this study has been conducted to assess the communication between the dentist and dental laboratories and find the supervision of the dentists on lab works.
    Materials And Methods
    In this descriptive, cross- sectional study, by referring to ten dental laboratories, seven basic steps of the construction of PDRs have been considered and all the necessary information was recorded in a questionnaire.
    Results
    In %83 of the cases, RPDs were constructed on the study diagnostic casts and for %100 of the cases no border molding had been done. %83.7 of the retentive clasps were not actually retentive, but again in %83.7 of them there was some form of reciprocal component. In %96.7 of the cases, the clasp arms were fabricated on unprepared tooth surfaces. All major connectors were rigid and in %42.9 of the cases they had enough distances to gingival margins. In most cases, indirect retainers were absent or were made in wrong places. Only in 10 out of 35 distal extension cases, RPD design was considered and for the rest, no special design was observed. In only %5, guiding planes were made on prepared tooth surfaces and finally it appeared that the majority of RPDs were designed by dental technicians rather than by dentists.
    Conclusion
    The results indicate that dentists frequently use techniques that require a minimum of appointment time. Therefore, a greater emphasis is required to be put on continuation of education for dentist, along with better and more detailed communication between the dentists and dental laboratories.